Inquiry
Form loading...
O le National Retail Federation (NRF) ua faʻatupuina le maualuga o ana faʻamoemoega mai fafo mo le afa muamua o le 2024 i le Iunaite Setete.

Tala Fou

O le National Retail Federation (NRF) ua faʻatupuina le maualuga o ana faʻamoemoega mai fafo mo le afa muamua o le 2024 i le Iunaite Setete.

2024-03-15 17:27:33

1/ O le Global Port Tracker, na faʻasalalau i masina taʻitasi e le National Retail Federation (NRF) ma Hackett Associates, na faʻaalia i lana lipoti lata mai ia Mati e faʻapea, o oloa faaulufale mai a Amerika i le afa muamua o lenei tausaga o le a siitia i le 7.8% pe a faʻatusatusa i le afa muamua o le 2023. O lenei toe iloiloga e maualuga atu nai lo le 5.3% na valoia muamua le tuputupu ae i le afa muamua o le tausaga e pei ona taua i le lipoti o Fepuari. O le masina lona lua lea na siitia ai e le Asosi a le Aufaioloa lana fuafuaga mo le faatupulaia o oloa mai fafo i le afa muamua o le 2024.


2/ Jonathan Gold, Sui Peresetene o le Supply Chain and Customs Policy i le National Retail Federation (NRF), na ia taʻua, "O loʻo faʻaauau pea ona galulue le au faʻatau oloa ma paaga e faʻaitiitia ai faʻalavelave e mafua mai i le Sami Ulaula ma Panama Canal faʻatapulaʻaina." le Sami Ulaula, ma o le amataga o le siʻitia o tau o uta ma tuai o loʻo faʻaitiitia."


Na taʻua e Ben Hackett, o le na faavaeina le Hackett Associates, o nisi o oloa na ave muamua i le US East Coast e ala i le Sami Ulaula ma le Suez Canal o loʻo toe faʻataʻamilo i le Cape of Good Hope. "E ui lava i faʻalavelave i felauaiga na mafua mai i le au fouvale a Yemeni Houthi i le Sami Ulaula, o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi i oloa faʻatau, mea tau alamanuia, ma oloa tele o loʻo faʻaauau pea ona sologa lelei." “O popolega e uiga i le si’itia o tau o femalaga’iga ua tatau nei ona fa’aitiitia. O le au fa’atau oloa ma a latou pa’aga va’ava’a o lo’o fetuutuuna’i i le toe fa’atonutonuina o fausaga ma fa’asologa fou o fela’uaiga, lea e fa’aopoopoina ai tau fou, ae o nei tau e mafai ona fa’amalieina se vaega e ala i le aloese mai le Sami Ulaula ae le o le tau fa’aletonu. totogi totogifuapauina o femalaga'iga a Suez Canal e fa'aauau pea se'ia o'o i le fa'afitauli o le folauga fua i le Sami Ulaula ma le Suez Canal.


O le taimi nei e leai se faʻailoga o le faʻaiʻuga o nei osofaʻiga, ma e toʻatolu le auvaa na maliliu i luga o se vaʻa mago tele i le Sami Ulaula i le vaiaso nei, o le muamua lipotia maliu talu mai le amataga o gaioiga faʻafefe. "E manino lava, o le tulaga o loʻo faʻaleagaina."


3/ O le lomiga fou o Mati o le Global Port Tracker ua siitia ai lana tala faʻaletausaga mo oloa faʻaulufale mai a Amerika ia Iuni. O oloa faaulufale mai ia Mati ua faamoemoe e siitia i le 8.8%, pe a faatusatusa i le 5.5% o lo o faamoemoe muamua i le lipoti o le masina talu ai. O oloa faaulufale mai ia Aperila o loʻo faʻamoemoe e siitia i le 3.1%, maualuga atu nai lo le vaʻaiga muamua o le 2.6%. Fa'aaliga mo Me (fetuuna'i mai le 0.3% i le 0.5%) ma Iuni (feso'ota'i mai le 5.5% i le 5.7%) ua toe si'itia fo'i.